Lokal guldbehandling

Lokal guldbehandling på Skive Dyrehospital

I Danmark har dyrlæger siden sidst i 1980'erne behandlet mange hunde og katte med slidgigtsmerter ved hjælp af lokal guldbehandling med et særdeles godt resultat.

På Skive Dyrehospital tilbyder vi behandling af slidgigt i hofte-, knæ-, hase- og albueled med lokal guldbehandling.

Fordele ved lokal guldbehandling:
- Smertestillende effekt ved slidgigt
- Behovet for smertestillende medicin mindskes eller ophører
- Én behandling omrking det syge led er nok
- Ingen bivirkning 

Hvordan virker det?

Ved behandlingen indsættes via kanyler små 24 karats guldstykker ganske tæt ved det syge led. Virkningen fremkaldes af guldioner, der opløses af vævets celler fra guldets  overflade. Guldionernes virkning i vævet er undersøgt i mange videnskabelige undersøgelser baseret på hospitalernes guldbehandling og viser sig at give en nedsættelse af hævelse og irritation på stedet og derved sker der en reducering af smerten. Undersøgelser viser, at man ser en smertelindrende effekt hos 80-90 % af de behandlede patienter. Effekten kan hos enkelte ses allerede efter 3 dage, men i de fleste tilfælde vil der gå 3 uger og hos nogle måneder, før den endlige effekt ses. Den smertelindrende effekt er livslang hos de fleste patienter.

Hvordan udføres behandlingen?

Inden selve behandlingen skal dyret undersøges af en dyrlæge. Ved en grundig klinisk undersøgelse sammenholdt med røntgenbilleder stilles diagnosen, hvor det forventes at lokal guldbehandling kan give et godt resultat. Under selve behandlingen skal dyret være i fuld narkose. Implantationen foregår under sterile forhold. I området omkring det eller de syge led, vil pelsen således være baberet af helt ned til huden. Herefter anbringes guldstykkerne via en kanyle helt tæt ved det syge led, hvor de ligger permanent.

Hvad skal jeg tage hensyn til efter behandlingen?

I de første 2 uger efter behandlingen anbefaler vi, at der kun gives begrænset motion f.eks. ved at lufte hunden i snor. Du vil få smertestillende medicin med hjem til behandling i 2 uger. Vi anbefaler at fodre med et specialfoder indeholdende glucosamin og chondroitinsulfat. Hvis dyret er overvægtig, bør en slankekur iværksættes, da overvægt giver en meget større belastning af leddene.


Hvad koster behandlingen?

Behandling af f.eks. 2 hofteled med materialer koster for en hund på 35 kg 3450 kr. inkl. moms

Ønsker du yderligere information eller tilbud på behandling til netop din hund eller kat. Ring på 97 51 30 45 og tal med dyrlæge Lars Jeppesen.